Dinsdag vervolgvergadering DNA over Alcoa
18 Aug, 00:00
foto
De voortzetting van de vergadering over Alcoa vindt dinsdag plaats.


De Nationale Assemblee (DNA) komt dinsdag bijeen voor de vervolgvergadering van Alcoa. Gregory Rusland, fractieleider van de NPS, zegt in gesprek met Starnieuws dat drie stukken zijn ontvangen van de president, die eerder zouden zijn gestuurd. Deze zullen bestudeerd worden vóór dinsdag.

Op de vergadering dinsdag zal president Desi Bouterse niet aanwezig zijn, want hij is voor medische redenen naar Cuba. Starnieuws verneemt dat mogelijk ook Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons er niet zal zij. Zij moet naar een vergadering in Uruguay die van 20 tot 23 augustus wordt gehouden.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft 31 juli aangegeven dat de regering toestemming heeft gegeven voor de ontmanteling van de raffinaderij te Paranam, omdat er dreiging is voor een milieuramp. Assembleeleden drongen aan op documenten waaruit dit kan worden gestaafd. Rusland zegt dat nagegaan zal worden of op basis daarvan de regering vooruitlopend op de formele beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst, toestemming tot slopen van de raffinaderij heeft gegeven.