Hakrinbank: Onderzoek gaande lichten geld rekening
19 Jun, 20:40
foto


De Hakrinbank zegt het resultaat van het politieonderzoek af te wachten over het lichten van geld met authentieke documenten die vermoedelijk zijn opgemaakt op basis van onjuiste informatie. Het politieonderzoek naar de instanties en personen die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan deze strafbare handelingen is in volle gang. De Hakrinbank wacht het resultaat af van dit onderzoek om verdere stappen te ondernemen om deze zaak op een goede manier op te lossen.

In de media circuleert een bericht waarbij wordt aangegeven dat een rekeninghouder van de Hakrinbank het equivalent van $ 45000 is kwijtgeraakt. Een persoon heeft met een overlijdensakte, een stamboom en een verklaring van erfrecht van de notaris de rekening leeggehaald. Volgens het slachtoffer gaat het om valse documenten.

De klacht van de cliënt, mevrouw P. Liu, is in behandeling, zegt de bank. De suggestie dat gelden van rekeninghouders niet veilig zijn bij de Hakrinbank is geheel ongegrond. "Onze bank werkt volgens strikte procedures waardoor risico’s goed beheerst worden. Laat u niet van de wijs brengen door kwakzalvers met een onfrisse agenda," zegt de Marketing & PR Departement in een persbericht.