WK 2018: Mohamed Salah op de bank bij Egypte
15 Jun 2018, 08:45
foto
De opstelling van Egypte. Sterspeler Mohamed Salah is op de bank.


In de eerste wedstrijd van Egypte in dit toernooi begint sterspeler Mohamed Salah (Liverpool) op de bank. Hij viert vandaag zijn 26e jaardag. Volgens bondscoach Hector Cuper is Salah nog niet klaar om een hele wedstrijd te spelen. Op 26 mei liep de spits in de Champions League-finale tegen Real Madrid een schouderblessure op na een botsting met Sergio Ramos. Hij heeft een revalidatie van drie weken achter de rug. Tegenstander Uruguay begint met volle sterkte.

Edinson Cavani (PSG) en Luiz Suarez zijn gereed. Het is duidelijk dat trainer Oscar Tabarez kiest voor zijn sterkste ploeg. Suarez moet een van de smaakmakers van het toernooi worden voor Uruguay. Hij heeft in zijn carrière vijf doelpunten gescoord op een WK-eindronde. Van de huidige generatie WK-spelers doen alleen Thomas Muller en James Rodriguez mee. De spits van Barcelona scoorde vier jaar geleden twee keer tegen Engeland. Acht jaar geleden deed hij hetzelfde tegen Zuid-Korea. Tegen Mexico wist hij een keer te scoren. In groep A wordt Uruguay als favoriet aangemerkt.

Bij Egypte zien we doelman Essam El-Hadary (45) niet in het basis elftal. Cuper kiest voor Mohamed El Shenawy. Het is het eerste WK voor Egypte sinds zijn 1-0 verlies tegen Engeland in 1990. Het heeft slechts vier WK-wedstrijden gespeeld verspreid over twee toernooien. Egypte heeft geen van die wedstrijden gewonnen. In 1934 verloren ze in de eerste ronde tegen Hongarije en in 1990 verloren ze in de groepsfase waarin ook Nederland en Ierland zaten, tegen Engeland.
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May