Drie op rij voor Real?
26 May 2018, 15:42
foto
De fans van Real Madrid zijn helemaal klaar voor het Champions League spektakel.(Foto: AP)


Real Madrid kan vandaag zijn derde Champions League op rij winnen. In de finale van 2016 zagen ze kans stadsrivaal Atletico Madrid na penalty’s te verslaan. Vorig seizoen moest Juventus in het stof bijten met 1-4. Real Madrid is het eerste team dat ooit het kampioenenbal twee keer op rij heeft gewonnen. Vandaag kunnen ze hun eigen record verbreken in het NSK Olimpiejsky-stadion in de Oekraiense hoofdstad Kiev.

De omstreden Milorad Mazic moet de wedstrijd in goede banen leiden. De Serviër (45) werd na het Wereldkampioenschap in Brazilië vier jaar geleden nog verkozen tot de slechtste arbiter van het toernooi.

De felbegeerde Beker met de Grote Oren is al in het stadion. John Arne Riise had de eer om de beker het stadion binnen te dragen. De Noor heeft zeven seizoenen gespeeld voor Liverpool, waarin hij 167 wedstrijden had.

Liverpool heeft in dit Champions League toernooi 40 doelpunten gemaakt in 12 wedstrijden, geen enkele ploeg heeft ze dat beter gedaan. Saleh, Firmino en Mané zijn het scorend succes van de ploeg. Ze hebben in totaal 29 doelpunten gescoord, waarmee ze het record van Ronaldo, Bale en Benzema hebben verbroken.

Real Madrid is onder leiding van Zinédine Zidane nog nooit uit de Champions League gevoetbald. Ze heeft alle negen rondes overleefd en hebben twee keer de finale gewonnen. Zidane is de eerste coach sinds Marcello Lippi die drie Champions League-finales op rij haalt.

De Koninklijke is de grote favoriet, omdat ze kwaliteit in overvloed hebben. Ze hebben ploegen als PSG, Juventus en Bayern in dit toernooi uitgeschakeld. Hun ervaring is een grote troef en misschien wel doorslaggevend. Liverpool moet echter niet worden onderschat. Vanmiddag staan twee ploegen tegenover elkaar die vaak voor de aanval kiezen. Liverpool met veel pressie op de tegenstander en dan snel uitbreken. Ook Real is geen ploeg die afwacht. Ze zal proberen het spel te maken. En dan heeft ze Cristiano Ronaldo voorin die een kick krijgt bij dit soort wedstrijden. De sterspeler van Real is immer weer op recordjacht. Hij is de eerste speler in de geschiedenis die 6 Champions League trofeeen kan veroveren. Ronaldo won het kampioenenbal in 2007/2008 met Manchester United en deed dat ook drie keer met Real. Met 15 doelpunten dit toernooi is hij ook de topschutter.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May