Koreaanse leiders ontmoeten elkaar in verrassende top
26 May 2018, 08:53
foto
De ontmoeting tussen Kim Jong-Un van Noord-Korea en Moon Jae-in van Zuid-Korea is de tweede. (Foto: The Blue House/Twitter)


De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar ontmoet in het gedemilitariseerde grensgebied tussen de twee landen. De ontmoeting is slechts de tweede tussen Moon Jae-in van Zuid-Korea en Kim Jong-un van Noord-Korea.
De ontmoeting komt omdat de twee partijen zich blijven inspannen om een historische Amerikaanse/Noord-Koreaanse top opnieuw op de sporen te zetten. De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag de top die gepland was op 12 juni in Singapore geannuleerd. Maar later stelde hij voor dat de ontmoeting misschien toch zou doorgaan.

De gesprekken tussen de twee Koreaanse leiders vonden plaats aan de noordkant van het Panmunjom-wapendorp tussen 15:00 en 17:00 uur lokale tijd, maakte het kantoor van Moon bekend. "Beide leiders wisselden meningen uit ... voor het succesvol houden van de top tussen Noord-Korea en de VS", voegde het eraan toe. Het kondigde aan dat Moon de uitkomst van de gesprekken op zondagochtend zal bekendmaken.

De gesprekken tussen Trump en Kim zouden, als ze zouden doorgaan, gericht zijn op manieren om het Koreaanse schiereiland nucleair te ontwapenen en de spanningen te verminderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May