Verdachte omgekomen door politiekogel
18 May, 19:39
foto


Een verdachte is vrijdag dodelijk geraakt door een politiekogel. Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft drie verdachten aangehouden van een beroving, die donderdag is gepleegd. Het RBTP was bezig met de opsporing van de verdachten, nadat de politie van ressort Zanderij de informatie had uitgewerkt.

Het voertuig dat was gebruikt bij de beroving is op een erf te Abrabroki gesignaleerd. Bij een inval op het adres zijn er twee verdachten aangehouden. Vermoedelijke verdachten in een ander voertuig die merkten dat de politie hen op het spoor zat, zijn met een hoge snelheid weggereden van het adres. De achtervolging is ingezet en het voertuig kwam in een goot terecht.

De inzittenden maakten zich uit de voeten en een hunner negeerde de waarschuwingsschoten van de politie, meldt de afdeling Public Relations. De politie was genoodzaakt gericht te schieten. Een van de verdachten liet korte tijd later het leven, vóór aankomst van de ingeschakelde ambulance. Een manspersoon die opruiend bezig was naar de politie toe is ook aangehouden en overgedragen aan de recherche van regio Midden.

De huiseigenaar die een illegaal gokhuis heeft opgezet op het adres waar de politie de inval heeft gepleegd, is eveneens gearresteerd. Er zijn tot nog toe twee voertuigen, in het belang van het onderzoek, in beslag genomen.

Een deel van de gestolen goederen bij de beroving van Zanderij, alsook een deel van het geld, zijn op het adres teruggevonden. Het lijk van de verdachte is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.