SVB investeert US$ 1,7 miljoen in infrastructuur stadions
16 May, 05:49
foto
De werkzaamheden voor het nieuw gedeelte van het Essed stadion zijn in volle gang.


De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is gestart met twee grote infrastructurele werken voor het André Kamperveen (AK) stadion en het Dr. Ir Frank Essed stadion. Van het AK Stadion wordt de verlichting aangepakt, terwijl het Essed stadion wordt gerenoveerd en uitgebreid. Beide projecten zijn goed voor US$ 1,7 miljoen.

Voor het project van het Essed Stadion is er ruim US$ 1 miljoen bestemd. Bidjai Mankoe, penningmeester in het hoofdbestuur van de SVB, zegt dat de twee grote werken zeker zullen bijdragen om ons voetbalpeil op te krikken. “Het verlichtingsproject is al aangevangen. Vandaag zullen 2 masten worden geheid en twee dagen later twee andere.” Er komen in totaal 4 nieuwe masten. Twee deskundigen van Oostendorp Nederland BV zijn voor supervisie van het project in Suriname. Volgens Mankoe is alles op schema en moet het project volgens planning per 1 juni worden opgeleverd.

De verlichting in het AK stadion zal worden geüpgraded tot 1.200 lux, vertelt de penningmeester.” Dit is boven het gemiddelde en de norm die nu internationaal wordt na gestreefd“. De lampen van de 4 oude (bestaande) masten zullen worden gedemonteerd en er zullen nieuwe lampen worden geplaatst. SVB is samen met de EBS bezig om de elektriciteitscapaciteit te verhogen. De lampen zullen zowel op het EBS-netwerk als op een back-up generator draaien. EBS levert ook een bijdrage aan dit project door twee deskundigen beschikbaar te stellen. De overheid verleent haar medewerking via het ministerie van Financiën.

In het Essed Stadion zijn de werkzaamheden ook in volle gang. Deze grote ingrepen waren noodzakelijk, om sancties van de Wereldvoetbalbond (Fifa) te voorkomen. Conform de de eisen van de Fifa en de Concacaf zal de nieuwbouw voorzien zijn van een persruimte, tribune met 800 zitplaatsen, dopingruimte en kleedkamers. Het streven is erop gericht om dit project per eind september af te ronden. “Om internationale wedstrijden te kunnen spelen gelet op de (Nations League wedstrijden) moet het project eind september 2018 zijn opgeleverd”, stelt Mankoe.

Ala- D Media

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April