Latijns-Amerikaanse leiders prijzen Hugo Chávez
06 Mar 2018, 15:23
foto
De charismatische Hugo Chávez stond bekend om zijn sociale projecten in Venezuela.


Vijf jaar na het verscheiden van de voormalige Venezolaanse president, Hugo Chávez, wordt zijn erfenis nog geprezen. Niet alleen vertegenwoordigers van politieke, sociale en religieuze sectoren van Venezuela, maar ook Latijns-Amerikaanse leiders hebben de persoon en het gedachtegoed van de leider van de Bolivariaanse revolutie, Hugo Chávez, geloofd.

De loftuitingen van de presidenten van Bolivia en Nicaragua, Evo Morales en Daniel Ortega, komen op de 5e verjaardag van zijn overlijden. Morales en Ortega kwamen aan in Caracas om deel te nemen aan de 15e Top van de Bolivariaanse Alliantie voor het volk van de Amerika’s - Trade Treaty on the Peoples (ALBA-TCP).

De Boliviaanse leider heeft Chávez geprezen als een patriot en de man die de Venezolaanse revolutie leidde die hij het socialisme van de 21e eeuw noemde. Chávez was de president van Venezuela van 1999 tot aan zijn dood in 2013.

De Nicaraguaanse president, Ortega, benadrukte van zijn kant de rol van ALBA-TCP voor vrede en veiligheid van de Latijns-Amerikaanse landen, een multilateraal project gecreëerd door de Venezolaanse held. In een korte toespraak voor de nationale en internationale pers verklaarde Ortega het belang van het houden van deze top tijdens de 5e verjaardag van de dood van commandant Hugo Chávez.

In ALBA, ingesteld als een integratiemechanisme, zitten Venezuela, Cuba, Bolivia, Nicaragua, Dominica, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua & Barbuda, St. Lucia, Saint Kitts & Nevis, Grenada en Suriname.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, zei dat de Bolivariaanse leider vandaag ( 5 maart) meer dan ooit leeft in het hart van de mensen, wanneer hij de vijfde verjaardag van zijn fysiek vertrek memoreert. Volgens Arreaza begeleidt de nalatenschap van Chávez elke actie in het land ondanks de lange en kronkelende weg die Venezuela doorloopt door de agressie van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten tegen Venezuela’s humanistisch project.

De Nationale Constituerende Vergadering bedankte op zijn officiële Twitter-account, de inzet van de Venezolaanse leider met de People's Power en beloofde dat de mensen de vreedzame samenstelling in het Zuid-Amerikaanse land zullen verdedigen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April