Vliegvergunning Dominicaanse PAWA opgeschort
29 Jan 2018, 14:10
foto
Op de verschillende luchthavens waar PAWA-passagiers zijn gestrand, doen zich chaotische taferelen voor. De politie was nodig om de rebellerende passagiers te bedwingen.


Honderden passagiers van de Caribische luchtvaartmaatschappij PAWA Dominicana zijn gestrand. Op verschillende Caribische luchthavens moest de politie er aan te pas komen om rebellerende passagiers te bedwingen. De Dominicaanse overheid heeft de vliegvergunning van de luchtvaartmaatschappij voor drie maanden ingetrokken. Dat betekent dat de vliegmaatschappij die onder andere opereert naar Aruba, Curaçao en Sint Maarten, nu geen vluchten mag uitvoeren.

De Dominicaanse regering zegt dat de PAWA openstaande rekeningen heeft bij verschillende toeleveranciers zoals luchthavens en afhandelaars. De schulden zouden zijn opgelopen door financiële tegenslag door de orkanen Irma en Maria, die eind vorig jaar het vliegverkeer in het Caribisch Gebied hebben ontregeld.

De vliegmaatschappij heeft haar teleurstelling over het regeringsbesluit uitgesproken in een verklaring. Duizenden reizigers zijn getroffen door het stopzetten van de vluchten. “We zullen alles in het werk stellen om een oplossing te bieden voor onze reizigers. Zij krijgen indien nodig hun geld terug.”

Intussen heeft PAWA er bij president Danilo Medina Sanchez en de raad van bestuur van de Burger Luchtvaartdienst op aangedrongen het besluit te heroveren en steun te verlenen aan de luchtvaartmaatschappij “zodat het land kan genieten van een stabiele en efficiënte Dominicaanse luchtvaartmaatschappij.” Volgens PAWA ondersteunt het intrekkingsbesluit van de regering allesbehalve de ontwikkeling van de commerciële luchtvaart in het land. “Het schaadt de groei van de industrie en treft duizenden van onze passagiers voor wie de luchtvaartmaatschappij de best mogelijke service wil bieden.”

In een verklaring stelt de maatschappij dat zij altijd haar verplichtingen met alle autoriteiten heeft erkend en “om deze te kunnen nakomen, moet de luchtvaartmaatschappij kunnen blijven vliegen.” PAWA zal in de komende weken vliegtickets terugbetalen aan de getroffen passagiers.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Dominicaanse Republiek vliegt in totaal op acht bestemmingen vanuit Santo Domingo. De vloot bestaat uit zes Mcdonnell Douglas MD-80’s. De Burger Luchtvaartdienst biedt sinds zaterdag begeleiding aan passagiers die zijn gestrand op de internationale luchthaven Las Américas (Aila) door de annuleringen van Pawa Dominicana-vluchten.

PAWA is niet de enige Caribische luchtvaartmaatschappij met problemen. Het Antilliaanse InselAir kampt met vluchtuitval door technische problemen met de luchtvloot, waardoor passagiers in onzekerheid verkeren over het al dan niet doorgaan van hun vlucht.

Advertenties