Wereldbank schenkt Suriname US$ 350.000 voor EITI
08 Dec 2017, 07:15
foto


De Wereldbank schenkt US$ 350.000 aan Suriname voor het Extractive Industries Transparancy Initiative (EITI). Suriname is toegetreden tot EITI voor
algehele transparantie en efficiënt beheer van de financiële geldstromen binnen de extractieve industrie, waaronder de mijnbouw en oliesector. De schenking is bedoeld voor een verantwoorde uitvoering van dit initiatief waarbij specifieke expertise ook noodzakelijk zal zijn.


De ondertekening van de schenkingsovereenkomst heeft woensdag plaatsgevonden op het ministerie van Financiën tussen minister Gillmore Hoefdraad en de Wereldbank Country Officer, Pierre Nadji, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De financiële voordelen uit deze sectoren moeten de totale gemeenschap ten goede komen. Via publicaties zal informatie beschikbaar gesteld worden over de inkomsten en uitgaven van de bedrijven binnen deze sector. Ook de overheid zal informatie over de besteding van de financiële middelen die uit deze sector worden verkregen moeten publiceren.

Suriname is na te hebben voldaan aan de nodige voorwaarden, dit jaar het 52e lid geworden van dit initiatief. Ondertussen is reeds een werkplan opgesteld voor het bereiken van de gestelde doelen. Ook is een Multi Stakeholders Groep (MSG) ingesteld bestaande uit vertegenwoordigers van de overheid, bedrijven uit de extractieve industrie en het maatschappelijk middenveld, onder leiding van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. De MSG is belast met de begeleiding en uitvoering van het werkplan. Het Bauxiet Instituut zal verantwoordelijk zijn voor de administratie en het beheer van deze middelen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March