Cevihas ISO gecertificeerd
01 Sep 2017, 22:26
foto
Het certificaat van Cevihas.


De Centrale Vissershavens in Suriname (Cevihas) NV is voor het eerst in haar dertigjarig bestaan, gecertificeerd. Na een voorbereiding van een jaar, waarbij ook een langetermijnvisie is ontwikkeld met concrete doelstellingen, heeft de organisatie de eerste initiële audit afgerond en is ISO gecertificeerd door KIWA volgens de norm 9001:2015, Kwaliteitsmanagementsysteem-Eisen.

Cevihas biedt voornamelijk buitenlandse vissersboten de mogelijkheid om hun producten op een veilige manier te kunnen laden en te lossen. Het parastatale bedrijf zit sinds het eerste kwartaal van 2016 in een transitieperiode naar verbetering en progressie. Voorafgaand aan de certificering zijn ook andere belangrijke acties ondernomen zoals het opzetten van de afdelingen Human Resource, Interne controle en afdeling Kwaliteit om de langetermijncvisie te kunnen ondersteunen. Verder zijn, ter verbetering van de structuur van de organisatie en efficiencyverhoging en zijn de hardware en software programma’s gesynchroniseerd en geüpdatet.

Voor Cevihas betekent de certificering het begin van een structurele verbetering van de bedrijfsvoering. Met deze ontwikkelingen zijn de processen vastgelegd, formulieren zijn gestandaardiseerd, verbeterde communicatie, transparantie, klanttevredenheid (intern/extern), risicomanagement en betrokkenheid van de medewerkers bij het verbeteren van de kwaliteit van de producten en diensten.
Het bedrijf staat nu voor grote uitdagingen om de verdiencapaciteit van de organisatie te vergroten en hiermee ook die van het land, zegt Cevihas.
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April