Slachtoffer gehoord in zware mishandelingszaak
19 Jul 2017, 03:06
foto


Jaques T. wordt verweten dat hij de vrouw met wie hij samenwoonde, zwaar heeft mishandeld en dat hij gepoogd heeft haar om het leven te brengen. In deze zaak heeft kantonrechter Rewita Chatterpal het slachtoffer gehoord op de rechtszitting van dinsdag. De verdachte vindt dat hij haar onbewust heeft mishandeld, terwijl de vrouw aangeeft dat hij wel bij zijn zinnen was. De vrouw heeft zware lichamelijke letsels opgelopen.

Het slachtoffer verklaarde dat ze tien maanden lang een relatie met de man had. Hij heeft haar nooit een cent gegeven. Hij betaalde wel huishuur en zorgde ervoor dat er eten in huis was. Hij werkte in het binnenland. Volgens de vrouw beschuldigde hij haar steeds dat ze vreemd ging. De vrouw zegt dat ze nooit vreemd is gegaan. De man had haar meerdere malen mishandeld, maar ze kon nergens een onderdak vinden.

Op de bewuste dag van 28 mei van dit jaar werd de man agressief. Hij kapte haar aan het hoofd, op haar armen, rug en ze liep een fractuur op. Het haar van de vrouw moest plat geknipt worden. Ze loopt nu met een jongenskop rond, terwijl ze lang haar had. Ze heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen. Ze kan de medische kosten nu niet meer bekostigen.

Volgens de verdachte was hij woedend omdat de vrouw van hem tussen de SRD 60.000 tot SRD 70.000 had weggenomen. Hij had het geld in de woning bewaard en zij was de enige die daar bleef. De vrouw zegt dat ze nooit iets van het geld gezien heeft. Ook heeft ze het niet weggemaakt. Advocaat Kries Bhoendie die de verdachte bijstaat, heeft een psychologisch rapportage van zijn cliënt opgevraagd. Op 15 augustus zal de verdachte gehoord worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May