Hoefdraad: Nog geen concreet voorstel aanpassing salaris
23 Mar 2017, 05:48
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. (Foto: Raoul Lith)


Minister Gillmore Hoefdraad is bezig om een overzicht te maken van de economie. De cijfers van het eerste kwartaal worden bijeengebracht, opdat er een goed beeld is van de ontvangsten, uitgaven, betalingsbalans. Binnen twee tot drie weken zijn de projecties rond. Hij kan dan pas een advies geven over aanpassing van salarissen van de ambtenaren. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar verwacht Hoefdraad een positieve kentering in de economie.

In gesprek met SRS en Starnieuws zegt de minister dat beloofd was aan de gepensioneerde ambtenaren, om met terugwerkende kracht de SRD 100 die per maand wordt gegeven, uit te keren. Aan de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst is meegedeeld dat het bedrag van SRD 1000 zal worden betaald, maar nog niet dit kwartaal. De belastingmiddelen zijn in de eerste drie maanden altijd minder. Volgend kwartaal ziet dat er beter uit.

Wat de uitvoering van het herwaarderingsprogramma van de onderwijsbonden betreft, is er een model besproken met de president, vicepresident, de onderwijsminister en twee raadsadviseurs. Dit wordt nog besproken met de bonden. Volgens de bewindsman is het een werkbaar model waarover vandaag mededelingen gedaan zullen worden aan de onderwijsbonden.

Wat het Internationaal Monetair Fonds betreft, zegt Hoefdraad dat er twee verschilpunten zijn. Het gaat om de energieprijs en de brandstofbelasting. "Wij blijven praten met het IMF," geeft de minister aan. Intussen wordt er ondanks de crisis geïnvesteerd in infrastructuur en landbouw. Er is dialoog hierover met de private sector. De begroting is decennialang gericht op de sociale sector, niet alles kan in één keer worden omgegooid, merkt Hoefdraad op.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April