Peneux: Corruptiebestrijding grondslag besluit rvc EBS
23 Mar 2017, 07:12
foto
Patrick Peneux, gewezen president-commissaris bij EBS, na de algemene vergadering van aandeelhouders. (Foto: Raoul Lith)


"Ik wens te benadrukken dat de raad van commissarissen geheel volgens de statuten van de NV EBS en goed beargumenteerd tot het besluit is gekomen om de algemeen directeur te schorsen. Dit is geheel in lijn gehandeld met het beleid van de regering om corruptie te bestrijden, zoals aangekondigd tijdens de jaarrede van de president in De Nationale Assemblee." Dit zegt de gewezen president-commissaris van EBS, Patrick Peneux, in gesprek met Starnieuws.

Peneux zegt dat de raad van commissarissen (rvc) geheel achter het standpunt dat genomen is, zal blijven staan. Hij vindt het geweldig dat niemand teruggekomen is op het besluit dat in gezamenlijk overleg is genomen. Voordat de algemene vergadering van aandeelhouders was begonnen, werd in een vroegtijdig uitgegeven bericht meegedeeld dat Sonny Chotkan en Ronald Pansa die lid waren van de vorige rvc opnieuw geïnstalleerd zouden worden als leden van de rvc. Dit klopte niet want ook die leden zijn op hun standpunt gebleven. Peneux vindt het geweldig dat iedereen standvastig is gebleven.

"Het streven van de raad was erop gericht om EBS, die recent nog herhaaldelijk in opspraak is geweest, binnen zo kort mogelijke termijn te zuiveren van corruptieve praktijken en zo het proces van gezondmaking te garanderen. Wij hebben dus op basis van onze verantwoordelijkheid naar de regering en de samenleving en na vele gesprekken met de directeur het besluit genomen," zegt Peneux. Hij zegt verder met opgeheven hoofd door het leven te gaan.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May