Politieagent en 'nep-agenten' aangehouden
22 Mar 2017, 16:34
foto


Twee nep politiemannen zijn vannacht klemgereden te Leiding 21 B door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Surveillance Dienst van Paramaribo.
Het tweetal Sjaam G. (28) en de 30-jarige Kirankumar R. pleegden eerder op de dag twee berovingen op twee afzonderlijke adressen in het ressort Geyersvlijt. Tijdens het onderzoek kwam de 30-jarige politieman Bisoendath P. in beeld. Deze werd opgespoord en aangehouden. Hij zou volgens Sjaam G. de leverancier moeten zijn geweest van de politie attributen.


De verdachten waren in burger gekleed en hadden kogelwerende vesten met als opschrift 'Politie' aan. De rovers waren gewapend met een jachtgeweer. De nep politiemannen gingen ervandoor in een voertuig met medeneming van een geldbedrag in SRD, een hoeveelheid gouden sieraden en drugs.

De Centrale Meldkamer lanceerde een algemene oproep voor de eenheden op het veld. Voornoemd voertuig is op een bepaald moment door de politie eenheden gesignaleerd en klemgereden te Leiding 21 B.
Op hen zijn aangetroffen en in beslag genomen een deel van het geldbedrag, een kogelwerende vest met opschrift 'Politie', een grijs politie-uniform en een hoeveelheid sieraden. Het voertuig is eveneens in beslag genomen.

De drie verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die het onderzoek voortzet. Ook het onderzoek in de zaak, waarbij een familie op woensdag 15 maart in het ressort Geyersvlijt door vermoedelijk neppolitiemannen is beroofd wordt meegenomen. Het trio is na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten, meldt de Public Relations van de politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May