Tweedaagse workshop over verkeersveiligheid
21 Feb 2017, 19:44
foto


De interdepartementale Commissie voor Verkeersveiligheid houdt samen met de Pan American Health Organisation (PAHO) een tweedaagse workshop. Verkeersveiligheid eenieders verantwoordelijkheid is het thema van de workshop die op dinsdag 28 februari en woensdag 01 maart in de Bankethal van Hotel Torarica wordt gehouden.

De commissie werd in april 2016 voor een jaar door minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie geïnstalleerd. Deze heeft als hoofdtaak het uitvoeren van het actieplan van het strategische beleidsplan voor de periode 2015-2020 voor verkeersveiligheid. In de commissie hebben zitting vertegenwoordigers van het Justitie en Politie, Openbare Werken, Transport & Communicatie en Volksgezondheid. De commissie wordt geleid door de waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie.

Op de workshop zal de verkeersveiligheidssituatie worden gepresenteerd. Voorts zullen onder meer het nog in te stellen Verkeersveiligheidsinstituut en het strategisch plan voor Verkeersveiligheid worden besproken. De participanten zullen zich buigen over hoe de capaciteit, de coördinatie en het beheer van de verkeersveiligheid te effectueren en hoe te komen tot veiligere wegen en mobiliteit, veiligere voertuigen, veiligere weggebruikers, en goede nazorg. Verschillende inleiders zullen uiteenzettingen van het beleid gericht op dit thema presenteren, meldt de afdeling Public Relations van de politie.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May