ISO-certificering PTC mijlpaal bij 20-jarig jubileum
21 Feb 2017, 11:28
foto
Enkele medewerkers, docenten en studenten tijdens de Marowijne Agri & Food Beurs 2017. (Foto's: PTC)


Het Polytechnic College Suriname (PTC) viert vandaag zijn 20-jarig bestaan. Het PTC is bij zijn oprichting met drie bachelor programma’s gestart: elektrotechniek, infrastructuur en werktuigbouwkunde. Nu biedt dit onderwijsinstituut tien bachelor programma’s en één master programma aan. De directeur van het PTC, Robby Holband, houdt vandaag een presentatie over het PTC toen, de ontwikkelingen door de jaren heen, PTC nu en de toekomst. Hiernaast zal ook de commissie ‘PTC 20 jaar’ geïntroduceerd worden.

De commissie ’20 jaar PTC’ zal zich bezighouden met het uiteenzetten en uitvoeren van activiteiten in het kader van het jubileumjaar van het PTC; tot en met 21 februari 2018. De activiteiten zullen verspreid worden over het gehele jaar, gericht op het personeel van het PTC, de studenten, alumni, bedrijfsleven & overheid en Corporate Social Responsibility (CSR).

Voor het collegejaar 2016-2017 hebben zich meer dan 400 nieuwe studenten ingeschreven bij het PTC. Het instituut heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 250 bachelors en 25 masters afgeleverd aan de maatschappij die in verschillende sectoren werkzaam zijn.

Het PTC maakt zich hard voor het aanbieden van kwalitatief en erkend onderwijs aan haar studenten; accreditatie van de aangeboden programma’s staat hoog op de agenda, zegt de voorlichting van het instituut. In 2016 is het MBA-programma NOVA geaccrediteerd en de aanvraag van accreditatie voor het bachelor programma WTB heeft reeds plaatsgevonden. Het PTC wil in 2018 alle aangeboden programma’s NOVA geaccrediteerd hebben.

Het PTC heeft in december 2016 haar nieuwe ISO certificaat, ISO 9001:2015, van het certificeringsinstituut Det Norske Veritas Certification B.V. (DNV) ontvangen. Hiermee is het PTC het eerste opleidingsinstituut in Suriname met deze Kwaliteitsmanagementsysteem norm. Dit certificaat is geldig voor de scope: Het ontwikkelen en aanbieden van hoger technisch beroepsonderwijs.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May