Robinhood wint verdiend Presidents Cup 2016
23 Oct 2016, 22:09
President Desi Bouterse reikt de kampioensprijs uit aan Robinhood.

Robinhood heeft zondag verdiend de President Cup gewonnen door met 3-1 te winnen van landskampioen Inter Moengo Tapoe. De winnaars mochten uit handen van president Desi Bouterse de kampioentrofee in ontvangst nemen. De kampioen heeft US$ 10.000 gewonnen en de semikampioen Inter US$ 5000.
Het spel werd op een hoog tempo uitgevochten. Uit een hoekschop is een penalty geboren. De bal kwam tegen de hand van een verdediger van Robinhood. De penalty werd benut door Jermain Vallei: 1-0 voor Inter.

Naarmate de eerste helft vorderde, dropte het spel. Ook het slechte speelveld door regenval, zette er een schepje bovenop. Er werd veel balverlies geleden en de concentratie van Inter viel even weg. Kareem Kwasie van Inter kreeg een droomkans na een doorbraak van Ifes Vlijter op links. Hij was niet koelbloedig genoeg voor de doelmond. Zijn tamme inzet werd makkelijk door doelman Claydel Kohinor opgevangen. Robinhood bleef druk uitoefenen en het spel vlotte, terwijl dat bij Inter minder was. Doelman Obrendo Huiswoud moest op de rand van de 16 m hard aan de noodrem trekken. Dit leverde een penalty op die ook feilloos werd ingetrapt door Djelani Djimisie: 1-1. Stefano Rijssel van Inter maakte kort voor rust nog een mooie actie, omspeelde enkele spelers maar zijn inzet werd uiteindelijk gestopt.

In de tweede helft stelde Rijssel op links, Kohinor met een vrije trap goed op de proef. De bal werd tot hoekschop verwerkt. Het spel was in deze tweede helft in evenwicht. Op gegeven moment sloeg de vermoeidheid toe bij Inter.
Ifanildo Rozenblad stopte alle illusies van Inter Moengo Taope in de 88e minuut. Rozenblad stond na een snelle uitbraak op links vrij op rechts en kreeg ook de bal. Met een keihard schot had Huiswoud het nakijken in de 88e minuut: 2-1. In extra tijd zette Robinhood een schepje bovenop. De ingevallen Roxey Fer bracht de genadeslag toe. Hij brak goed door op rechts en haalde keihard in de linkerhoek: 3-1. Inter grijpt hierdoor driemaal op rij naast de Presidents Cup.