Missers Cavani luiden vroege exit Uruguay in
10 Jun 2016, 03:03
Oribe Peralta schiet Mexico naar 2-0 tegen Jamaica. (Beeld: SCCN)

Recordkampioen Uruguay heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Copa America verloren. Venezuela was in het Lincoln Financial Field te Philadelphia, Pennsylvania met 1-0 te sterk. Een stand die reeds bij de rust was bereikt. Uruguay blijft met dit verlies, zonder punten, waardoor de laatste groepswedstrijd tegen Jamaica slechts van administratieve waarde is.

Uruguay begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Edinson Cavani de eerste opgelegde kans om de leiding te nemen, maar de aanvaller van Paris Saint Germain, miste de bal compleet. Dit was een teken aan de wand voor Uruguay. Venezuela had het vrij moeilijk en verloor haast alle duels. Na ruim een half uur gespeeld te hebben, behield verdediger Guera het overzicht en merkte op dat doelman Fernando Muslera te ver uit zijn doel stond. Van grote afstand trapte hij de bal op het doel. Muslera slaagde er nog net in de bal te raken, waardoor deze tegen de deklat belandde en weer het veld in kwam. De aanstormende Salomon Rondon kon het leder bemachtigen en in het doel plaatsen: 1-0. Bij deze stand gingen partijen de kleedkamers in.

Na de rust ging Uruguay massaal op zoek naar een beter resultaat, wat enerzijds tot gevolg had dat er kansen werden gecreëerd en anderzijds dat er ruimte ontstond voor de Venezolaanse aanvallers. Bij Uruguay ontpopte Cavani zich tot de misser van opgelegde kansen, terwijl deze rol aan Venezolaanse zijde werd vervuld door Adalberto Peñaranda. In de laatste minuten van de reguliere speeltijd, kreeg Cavani de gelegenheid bij uitstek om te scoren, maar ook ditmaal faalde hij. Door deze overwinning is Venezuela met 6 punten reeds geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Uruguay zonder punten zit.

Jamaica verzuimt te scoren, Mexico naar volgende ronde
In de tweede wedstrijd in groep C won Mexico met 2-0 van Jamaica. De wedstrijd werd afgewerkt in het Rose Bowl Stadium te Pasadena, California. De eerste kans in dit duel was voor Clayton Donaldson, maar hij liet na zijn land een vroeg doelpunt te bezorgen. Jamaica controleerde het spel, maar greep zijn kansen niet. Mexico leek nog last te ondervinden van de slijtageslag tegen Uruguay en kwam niet aan te pas in deze wedstrijd.

De ervaring en het professionalisme hebben de doorslag gegeven. In de 17e minuut scoorde Javier Hernandez met het hoofd, na een voorzet vanuit links. Hierna was alles wat de klok sloeg Jamaica, echter slaagde Donaldson er niet in om de Jamaicaanse dominantie in doelpunten uit te drukken. De ruststand was 1-0 voor Mexico.

Na de rust leek Mexico zich te herpakken en kwam ook enkele malen gevaarlijk opzetten, maar het duurde tot de 81e minuut, voordat Oribe Peralta het verlossende doelpunt scoorde: 2-0. Door dit resultaat is ook Mexico met 6 punten reeds over naar de volgende ronde, terwijl Jamaica evenals Uruguay zonder punten zit en zich mag opmaken voor het onderling treffen, dat slechts van administratieve waarde is.