Brazilië verslikt zich in Ecuador
05 Jun 2016, 01:51
Van de zes landen die zaterdag optraden in Copa America heeft alleen Peru gescoord.

Bij de voortzetting van de jubileumeditie van de Copa America in de Verenigde Staten van Amerika, zijn er zaterdag drie wedstrijden afgewerkt. In de laatste ontmoeting kwamen Brazilië en Ecuador niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In groep A werd tussen Costa Rica en Paraguay ook niet gescoord. In groep B heeft Peru de volle drie punten binnengehaald ten koste van Haïti.

Brazilië is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in winst om te zetten. Ecuador heeft zich kranig gedragen en een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Hoewel Brazilië de wedstrijd van begin tot eind domineerde, slaagde het team van bondscoach Dunga er niet in om een doorbraak te forceren. Ecuador kreeg halverwege de tweede helft een tegenvaller, toen een ogenschijnlijk gaaf doelpunt niet werd toegewezen, omdat de bal volgens de grensrechter uit het veld was. Na negentig minuten was de stand zoals aan het begin: 0-0.

In de eerste wedstrijd werkten Costa Rica en Paraguay een wedstrijd af, die gekenmerkt werd door veel overtredingen. Reeds in de eerste minuut was de arbiter genoodzaakt de gele kaart te tonen. Kendall Watson van Costa Rica kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd nog een rode kaart. Hij beging een lelijke overtreding op Nelson Valdez. Hij zal de wedstrijd tegen Amerika moeten missen. Hoewel beide landen gebrand waren op een overwinning, eindigde de wedstrijd doelpuntloos: 0-0.

Haïti, dat als gast meedoet aan de Copa, heeft het Peru knap lastig gemaakt, echter was het niemand minder dan Paolo Guerero die in de 61e minuut met een mooie snoekduik de enige treffer scoorde. Haïti had in de allerlaatste seconde van de ontmoeting nog de mogelijkheid om een punt te pakken, maar Kervens Belfort verzuimde om een opgelegde kans in het doel te werken. Door dit resultaat gaat Peru aan kop in groep B.