SO-klas te Marowijne primeur voor district
03 Feb 2016, 02:33
foto
Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon opent met assistentie van een leerling het SO-lokaal op de OS Zinkkampoeschool. (Foto: MinowC)


In Marowijne zullen voortaan leerlingen die een leerachterstand hebben en moeite hebben met het volgen van regulier onderwijs, in een speciaal leertraject begeleid worden. Op de OS Zinkkampoeschool is maandag een lokaal voor het Speciaal Onderwijs (SO) geopend om deze leerlingen te accommoderen. Het is de eerste SO-klas voor het district Marowijne en het gehele binnenland.

Henry Esajas, hoofd Pedologisch Instituut, zegt dat deze leerlingen voorheen wegens leeftijd werden bevorderd naar de volgende klas of gewoon thuis bleven. Zij kunnen nu Speciaal Onderwijs volgen op school. Momenteel is er plaats voor acht leerlingen. “Het ministerie zal bepalen of die SO-klas verder uitgebreid zal worden of als er scholen voor deze doelgroep komen in dit gebied”, zegt Esajas.

Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon, vindt dat kinderen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking, ook onderwijs moeten kunnen volgen. "Inzet van specifieke expertise op het gebied van speciaal, aangepast en persoonlijk onderwijs moet beschikbaar worden gesteld op de plaats waar het kind het meest tot zijn recht komt. Het ministerie zal blijven zorgen voor het formuleren en implementeren van wetgeving voor het Speciaal Onderwijs,” zegt Bennanon.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April