MBO-opleiding Toerisme officieel gelanceerd
08 Oct 2015, 12:27
foto
Een student krijgt haar schoolboeken voor de opleiding. (Foto: Raoul Lith)


Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) is de MBO opleiding Toerisme rijker. Studenten kunnen binnen drie jaar afstuderen als Front Office Supervisor, Food & Beverage Supervisor, Tour operator Supervisor of Leisure & Resort Supervisor. Volgens Rabin Boedha, SHTTC waarnemend directeur gaat het hier om een opleiding gericht op de arbeidsmarkt.

Op basis van een behoefteonderzoek is gebleken dat 80% van de mensen geen vakinhoudelijke opleiding of training hebben gevolgd, zegt Boedha. Na de koksopleiding, waarvan de behoefte het hoogst was, bleek de behoefte aan jong middel mananagement kader waarbij de mensen multi-skilled en multi-inzetbaar groot te zijn. “Het gaat om kleine bedrijven die willen iemand die een beetje weet over front office, voeding en dranken service, housekeeping. Dat gaan we de mensen leren.”

Boedha legt verder uit dat er twee basisjaren aan de opleiding zijn verbonden, waarna de student een specifieke richting kan kiezen. “Het zijn deels gesubsidieerde opleidingen. Studenten betalen alleen inschrijfgeld en moeten hun boeken kopen of kopiëren. De middelen zijn beschikbaar tot juli 2016”. De Toerisme opleiding is een samenwerking met het ROC van Amsterdam binnen het twiningsproject UTSN. Met het overdragen van enkele studieboeken aan een student is woensdag de ceremoniële lancering gedaan. De opleiding start op 12 oktober.


Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April