Bhailal verwacht deze week koersdaling door interventie
04 Oct 2015, 00:00
foto
Een US$ wordt opgekocht voor SRD 3,65.


Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders, bevestigt tegenover Starnieuws dat de koers onder druk staat. Een US dollar wordt opgekocht voor rond de SRD 3,65. Wie dollars wil kopen, moet er SRD 3,70 voor neertellen. Bhailal kondigt aan dat hier verandering in komt. Tijdens een overleg met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is aan de cambiohouders meegedeeld dat vanaf deze week geïntervenieerd zal worden. De aankoopkoers vastgesteld door de CBvS voor de US$ is SRD 3,25 en verkoop SRD 3,35.

Bhailal vindt dat bedrijven niet moeten meedoen aan het opstuwen van de koers. "Ook al wordt er hoog aangeboden voor de dollar, maar als deze niet gekocht of verkocht wordt, is er geen verhandeling," stelt Bhailal. Hij haalt aan dat de handelszaken ook een hoge koers hanteren. Op die manier wordt de koers omhoog gestuwd.

De koers is omhoog gegaan omdat de CBvS een tijdje niet geïntervenieerd heeft. Bhailal verwacht dat de koers deze week zal dalen naar SRD 3,55 en lager. Alle maatregelen samen zullen ervoor zorgen dat de koers stabiliseert. Bhailal merkt op dat handelszaken door hoge koersen te hanteren, ook zorgen voor paniek. Zij maken ook koerswinsten, zonder dat de prijs omlaag gaat. "Iedereen moet meehelpen om de koers omlaag te brengen," vindt de cambiohouders-topman.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April