Chantal Doekhie ontheven als directeur RGB
28 Aug 2015, 00:00
foto
Chantal Doekhie


Chantal Doekhie is door minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) ontheven als directeur van het departement. Zij heeft donderdag een brief ontvangen van de bewindsman. "In het belang van de dienst", is zij per 1 september ter beschikking gesteld van de minister.

Doekhie werd zes maanden geleden benoemd als directeur van RGB. Zij hield zich voornamelijk bezig met personeelszaken, materiële aangelegenheden en de vele rechtszaken die aanhangig zijn gemaakt tegen het ministerie. "Ik heb geprobeerd orde op zaken te stellen. Zo werden er nog diensttelefoons gebruikt door ex-ministers. Er was zelfs een rekening van SRD 2.500. Ik heb alles stopgezet. Ook bepaalde onduidelijke privileges die mensen hadden, heb ik aangepakt," antwoordt Doekhie op vragen van Starnieuws.

Ook Doekhie tast in het duister over haar plotselinge ontheffing. Relyveld heeft geen onderhoud met haar gehad. Zij was op kantoor toen zij haar ontheffingsbrief kreeg. Zij is kort daarna vertrokken van het departement. Doekhie merkt op dat zij steeds in overleg met de minister zaken van het personeel heeft aangepakt. Haar ontheffing is als een verrassing aangekomen.