President Bouterse: Niemand heeft een ministerie
13 Aug 2015, 00:01
foto
President Desi Bouterse zingt uit volle borst 'I did it my way' nadat hij de ministers had beëdigd, woensdagmiddag in de Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Edward Troon)


President Desi Bouterse vraagt het volk de nieuwe ministers de gelegenheid te geven om hun werk te doen. Hij legt hen in de handen van het volk. "We maken een frisse start," zei het staatshoofd nadat hij de vijftien ministers stuk voor stuk beëdigde woensdag. Hij haalde aan dat geen enkele partij ministeries heeft. De job zal samen gedaan worden.

De president merkte op dat er personen van 'zwaar gewicht' erbij zitten. Hij noemde Gillmore Hoefdraad (Financiën) en Jennifer van Dijk-Silos (Justitie en Politie). Bouterse zei dat hij de bewindslieden overdraagt in handen van vicepresident Ashwin Adhin, die ampertjes 35 jaar is. Hij haalde aan dat er een lange weg te gaan is, maar er zijn mensen bij met genoeg ervaring.

"Ik ben bijzonder ingenomen dat wij dit team op de been hebben kunnen brengen," stelde Bouterse. Het gaat om een weerspiegeling van technocraten, bedrijfsleven en politici. De vakbeweging heeft nog wat tijd gevraagd om een voordracht te doen. Die minister zal de ministeries van Arbeid en Sociale Zaken onder zich krijgen, die een naamsverandering zal ondergaan.

De president benadrukte opnieuw dat de zuid-zuid-relatie heel belangrijk is en dat de menselijke hulpbron de belangrijkste factor is. De toekomst van het land moet niet in handen van het buitenland worden gelegd. Er zal veel geïnvesteerd worden in jongeren die het roer al aan het overnemen zijn. De tijd is aangebroken om te beginnen met het zware werk. De eerste regeringsvergadering wordt maandag om 10.00 uur gehouden op het kabinet van de president, nadat de administratieve zaken zijn afgewikkeld. Intussen worden in de loop van donderdag de ministeries overgedragen aan de nieuwe bewindslieden.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April