President buigt zich over financiële hervormingen
07 Jul 2015, 00:01
foto
NDP-woordvoerder Winston Lackin luistert naar een vraag. (Beeld: René Gompers)


President Desi Bouterse zal zich op korte termijn met de monetaire autoriteiten (de governor van de Centrale Bank van Suriname en de minister van Financiën) buigen over de financieel-economische situatie. De rode draad bij gesprekken is de grote bezorgdheid die geuit is over de precaire financiële situatie. Dit zei woordvoerder Winston Lackin maandag aan journalisten.

Nagegaan zal worden welke financiële hervormingen op korte termijn zullen plaatsvinden. Het bedrijfsleven, de Bankiers Vereniging Suriname, de Algemene Aannemers Vereniging, de vakbeweging, maatschappelijke organisaties, politieke partijen hebben gewezen op de zorgwekkende situatie. Ook de president gaf aan dat Suriname in zwaar weer terechtgekomen is.

Lackin wees er op dat diverse organisaties de urgentie hebben benadrukt voor de instelling van de Sociaal Economische Raad (SER). Door structureel overleg en het betrekken van alle partners moet er een oplossing gevonden worden voor de situatie. Er moet draagvlak zijn voor besluiten die worden genomen. Veel bedrijven moeten geld ontvangen van de overheid. Arbeidsplaatsen zijn op de tocht. Er zijn concrete maatregelen nodig.
Advertenties