Nettowinst van DSB fors toegenomen
27 Mar 2015, 00:00
foto
De geconsolideerde nettowinst van DSB voor 2014 is ruim SRD 54.4 miljoen.


De nettowinst van De Surinaamsche Bank (DSB) is het vorige jaar gestegen met 17,4% in vergelijking met 2013. De bank heeft SRD 54.429.000 winst gemaakt. Het balanstotaal steeg per 31 december met SRD 363.433.000, van ruim SRD 3.7 miljard naar SRD 4 miljard. Dit is een toename van 9,8% meldt de bank in haar jaarverslag, dat donderdagavond is goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering.

De kredietverlening van de bank droeg substantieel bij aan de groei in de rente-inkomsten van 20,6%. De provisies hebben ondanks de toegenomen concurrentie van het buitenlands betalingsverkeer hun plaats behouden en zijn ook toegenomen. De groei van de nettowinst is volgens de directie het resultaat van de inspanningen van de medewerkers van DSB in combinatie met het vertrouwen dat de klanten stellen in de bank.

De kredietportefeuille is met 15% gegroeid. Deze toename is volgens de bank te danken aan succesvolle acquisities van nieuwe klanten en deels aan uitbreidingsinvesteringen van de bestaande. De groei is voornamelijk gerealiseerd in de sectoren dienstverlening en constructie. De ontwikkelingen in de vastgoedsector en investeringen in woningbouw en projectontwikkeling droegen bij aan de groei.

De bank noemt de vooruitzichten voor 2015 positief. "Wij verwachten dat de geplande grote investeringen in de mijnbouwsector positieve effecten zullen hebben op de economie. Wij streven ernaar te voorzien in de kredietbehoefte die door deze investeringen in diverse sectoren zal ontstaan", staat er in het jaarverslag.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April