Hooghart: Ik word geen lid van NDP, al kom ik op de lijst
21 Mar 2015, 05:10
foto
Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Partij voor Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) zegt dat hij geen lid wordt van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hoewel zijn partij onder vleugels van de NDP de verkiezing ingaat, blijft Hooghart zijn identiteit behouden. "De PBO is de partij van de toekomst. Wij blijven bestaan", merkt Hooghart op tegenover Starnieuws.

Hooghart vindt dat hij goed op de markt ligt. Hij heeft nog geen besprekingen gevoerd over de plek die hij op de kandidatenlijst krijgt. De grootste wens van de vakbondsleider/politicus is om lid te worden van De Nationale Assemblee. De voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse, met wie ik intussen goed bevriend ben, is op de hoogte van mijn wens. "We hebben dezelfde ontwikkelingsvisie en kunnen samen veel doen voor het land", meent Hooghart.

De vakbondsleider/politicus antwoordt op een vraag dat in 1973 heel wat vakbondsleiders waren gekozen. Het is niet zo dat de kiezers niet stemmen op vakbondsleiders. Het is volgens hem fout gegaan in de periode van de Partij Nationalistische Republiek. Hooghart merkt op dat Johan (Jopie) Pengel ook vakbondsleider was. Hij was toen voorzitter van de Moederbond. Hooghart zegt dat hij best populair is en hij is ervan overtuigd dat duizenden mensen op hem zullen stemmen. Hij denkt dat hij op voorkeursbasis gekozen zal worden.

Voor Hooghart is belangrijk dat hij en Bouterse met elkaar hebben afgesproken samen te zullen werken. Het is de bedoeling dat er een overeenkomst wordt getekend. Maar voor hem is het gegeven woord belangrijker, want als er geen vertrouwen is, houdt het op. Hoewel hij niet als PBO de verkiezing ingaat, zal hij zich inzetten voor verdere opbouw van deze partij, die op 20 december 2013 is opgericht. "Ja, ik ga zaterdag ook zwaaien met vlaggen wanneer we naar het Centraal Hoofdstembureau gaan", lacht Hooghart.
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May