Surinaamse Brouwerij gaat duurzaam investeren
31 Oct 2014, 06:00
foto
Minister Michael Miskin en René Kruijt, directeur van de Surinaamse Bouwerij NV brengen een toost uit op het duurzaamheidsverslag. (Foto: Raoul Lith)


Op basis van de activiteiten die in 2013 zijn neergezet, heeft de Surinaamse Brouwerij NV een duurzaamheidsverslag gepresenteerd aan haar partners en het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). René Kruijt, directeur van de Surinaamse Bouwerij, zegt dat de activiteiten gebaseerd zijn op drie pilaren: het milieu, de medewerkers en de maatschappij”. Minister Michael Miskin van ATM nam het eerste duurzaamheidsverslag in ontvangst.

Tijdens zijn presentatie heeft Kruijt duidelijk kenbaar gemaakt dat zijn bedrijf veel duurzame investeringen gaat doen. “We brouwen hier al 59 jaar. Over honderd jaar willen we nog hier kunnen ondernemen”. Hij geeft aan dat in de productieprocessen er zuinig wordt omgegaan met energie. Ook wordt er gelet op het waterverbruik en dat de afvalstroom geregeld is. “Maar vooral de zorg voor je medewerkers moet goed zijn. Hun gezondheid en veiligheid en opleiding”, schetst Kruijt als voorbeeld.

De topper van de Brouwerij merkt op dat het verslag voor eenieder is bedoeld. Het bedrijf heeft in 2013 acht procent bespaard op energie, terwijl er meer geproduceerd is. Kruijt zegt met trots dat er een daling van 7% aan CO2 te merken is, en ook minder water gebruikt is voor de productie. “Ik hoop dat elk bedrijf in Suriname het verslag doorneemt en ons voorbeeld volgt. Als we het samen kunnen aanpakken, werken we aan een schonere en beter toekomst voor Suriname", stelt Kruijt. Volgens hem gaat het niet om een boekje uitgeven maar de filosofie die hierachter zit. Kruijt vindt dat bedrijven onderling samen van elkaar kunnen leren.

Miskin zegt content te zijn met de bedrijfsvoering waarbij wordt getracht een balans te vinden tussen technologie, milieu en arbeid. Hij gaf aan het verslag te zullen bestuderen en het te delen met zijn staf. Miskin hoopt dat de werkmethoden van de Surinaamse Brouwerij kunnen dienen als voorbeeld voor de overige productiebedrijven in Suriname.

Raoul Lith

U kunt het duurzaamheidsverslag hier downloaden.
pdf-icon.gif Duurzaamheidsverslag.pdf                
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May