John Nelom, lid groep van 16, overleden
13 Apr 2014, 20:13
foto


John Nelom, een van de zestien coupplegers op 25 februari 1980, is zondagmiddag in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) overleden. Nelom was geruime tijd ziek.

Nelom was ook verdachte in de 8 december strafzaak. Tijdens het proces werd hij door de raadsman van Desi Bouterse, Irwin Kanhai, in december 2010 als getuige opgebracht. Hij is toen niet op de zitting verschenen.
De deurwaarder rapporteerde aan auditeur militair Roy Elgin, dat Nelom ernstig ziek is. Hij was zo ziek dat hij nauwelijks in staat was zijn paraaf te plaatsen onder de dagvaarding, liet de deurwaarder het Openbaar Ministerie weten. Na deze rapportage besloot Kanhai af te zien om deze verdachte nog te dagvaarden.

Op 25 februari 2011 hebben negen coupplegers, die toen nog in leven waren, een speciale onderscheiding gekregen. Zij werden benoemd tot 'drager van de gouden ster van de revolutie'. Nelom was daarbij ook aanwezig en nam zijn onderscheiding in ontvangst.
Intussen is Roy Esajas ook overleden. Met de dood van Nelom zijn nog acht leden van de groep van zestien in leven. Deze zijn: Desi Bouterse, Benny Brondenstein, Ernst Geffery, Arthy Gorré, Marcel Zeeuw, Steven Dendoe, Ruben Rozendaal en John Hardjoprajitno.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April