Verdachte van moord John Veira in Nederland aangehouden
03 Aug 2010, 03:00
foto


In Nederland is een verdachte van de moord op luchtvaartdirecteur John Veira aangehouden. Een andere verdachte is naar Frans-Guyana uitgeweken. Suriname heeft bij Nederland en Frankrijk een rechtshulpverzoek ingediend. Procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi zegt dat het onderzoek in deze zaak vordert, maar wenst geen details te verschaffen. Veira werd op 21 april doodgeschoten voor zijn woning te Meerzorg door twee mannen op een motorfiets.

De verdachte in Nederland is aangehouden door de Nederlandse justitie. “Het zal niet lang duren voordat deze verdachte aan Suriname wordt uitgeleverd”, zegt Punwasi. Over de nationaliteit van de verdachte wil hij geen uitspraak doen. “Als hij door Nederland wordt uitgeleverd, heeft hij zeker geen Nederlandse nationaliteit”, zegt de pg.

De Franse justitie heeft in deze moordzaak ook al haar medewerking verleend bij het opsporen van een verdachte. Deze verdachte is naar Frans-Guyana uitgeweken kort nadat de moord is gepleegd. Ook over deze verdachte wil Punwasi geen verdere informatie geven. “In dit stadium kan ik hier en nu geen verdere informatie geven”, zegt hij. De pg zegt dat binnen niet al te lange tijd een rogatoire commissie naar het buurland vertrekt om verder onderzoek te doen in deze zaak. Zeker vier personen zitten nog vast in deze zaak.

De procureur-generaal zegt dat het gerechtelijk onderzoek in de verdwijning en roof van de ruim 90 kilo cocaïne uit de kluis van het Arrestatie Team ook vordert. “Het gerechtelijk vooronderzoek is in gang gezet en loopt door. Ook in deze kwestie zijn verdachten zichtbaar gemaakt”, aldus de pg.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February