KTPI-topper Waidoe overgestapt naar Pertjajah Luhur
20 Jan 2014, 04:00
foto
William Waidoe, afdelingsvoorzitter KTPI in Nickerie.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, is dik tevreden over de politieke activiteiten die hij ontplooid heeft in het westen van het land. Behalve negen kernen in Nickerie en één in Coronie, heeft hij ook KTPI-topper in Nickerie William Waidoe nu in zijn partij. "Hij is samen met een groep KTPI'ers overgestapt naar Pertjajah Luhur", zegt Somohardjo opgetogen aan Starnieuws. Waidoe is afdelingsvoorzitter van de KTPI in Nickerie.

Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, zegt aan Starnieuws dat hij niemand kan verplichten om in de partij te blijven. Formeel is hij niet op de hoogte gesteld van de overstap. "Maar ik betwijfel of ook ressortraadsleden meegegaan zijn met Waidoe naar de PL. Binnenkort gaat een delegatie van de partij naar Nickerie om te vergaderen met de structuren", deelt Soemita mee.

Volgens Soemita was Waidoe de kandidaat van de KTPI in 2010. "Wij hadden de derde plaats gekregen op de lijst van Megacombinatie. Waidoe vond dat geen goede positie en heeft deze niet geaccepteerd", legt Soemita uit. In zijn plaats is Rifano Wongsoredjo gekandideerd. Die is gekozen als lid van De Nationale Assemblee.
Somohardjo zegt dat enige tijd gesprekken gaande waren met de groep onder leiding van Waidoe. "Ik zei nog dat binnenkort het huwelijk gesloten zal worden. Dat is nu gebeurd. Wij zijn verzekerd van onze zetel in Nickerie en werken aan de tweede", laat Somohardjo optekenen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April