Telesur gaat 4G-netwerk verder uitbreiden
04 Jan 2014, 08:00
foto


Het telecommunicatiebedrijf Telesur gaat het 4G netwerk verder uitbreiden naar meerdere gebieden in Suriname. Dit zegt Dirk Currie, directeur Telesur in zijn nieuwjaarsboodschap. Het vorige jaar heeft het bedrijf 4G geïntroduceerd. Om de cliënten een optimale service te garanderen, heeft het bedrijf het afgelopen jaar miljoenen in het mobiel netwerk geïnvesteerd, deelt Currie mee. Voor het bedrijf was dit een noodzaak.

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is over het algemeen heel tevreden over de ontwikkeling in de communicatie- en informatiesector. De internationale ontwikkelingen hebben ook hun invloed op Suriname. Echter zijn er nog enkele zaken waarvoor het ministerie zich sterk maakt. Het mobiele netwerk is ook bereikbaar in de districten en het binnenland, maar er zijn nog steeds gebieden die erbuiten vallen. De ontsluiting moet verder aangepakt worden zegt de bewindsman.

Meer in het vooruitzicht
De regering heeft volgens Pinas zich ingezet om meer gebieden in de kuststreek en het binnenland op communicatiegebied te ontsluiten, waarbij gedacht wordt aan telefoon, internet en televisie. De minister is blij dat Telesur zijn capaciteit van breedband internet pakketten verruimt, waarbij de prijs niet is verhoogd. Pinas kijkt dit jaar uit naar de introductie van digitale omroep in Suriname. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname zal hierbij het voorwerk moeten verrichten.

De Telesur-directeur merkt op dat het vorige jaar ook internet bellen mogelijk is gemaakt. Hierdoor zijn cliënten instaat goedkoop internationaal te bellen. Volgens Currie is de cliënt met dit product tegemoet gekomen in de kostenbeheersing en is gezorgd voor de verdere ontwikkeling van de sector in Suriname. Het bedrijf meldt dat er nog meer nieuwe ontwikkelingen in het vooruitzicht zijn voor dit jaar.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March