Zaidi debuteert met roman Hindostaanse immigratie
12 May 2013, 18:30
foto


De schrijver Safdar Zaidi debuteert met zijn roman over de Hindostaanse immigratie van India naar Suriname. Dit boek wordt op 28 mei uitgebracht met het oog op 140 jaar Hindostaanse immigratie. Zaidi, met Indiase roots, beschrijft in zijn roman De suiker die niet zoet was , het verhaal dat zich afspeelt in twee tijden, te beginnen in 2013.

Een jong paar uit Den Haag lijdt onder de depressieve klachten van de man. Daardoor komt hun relatie in gevaar. Hij gaat op zoek naar alternatief geluk. Maar dit geluk is slechts vluchtig. Een speling van het lot brengt hem bij een man die hem helpt zijn verleden te begrijpen.

Suriname
Karaila (sopropo) en suiker zijn de ingrediënten die het verhaal bitterzoet maken. Een meeslepend verhaal over liefde, vriendschap en vertrouwen... Het verhaal maakt een verrassende wending naar het India van 1873. De moeilijke levensomstandigheden van arme boeren wordt treffend beschreven en de rol die de Engelsen speelden om hen tot die armoede te drijven, wordt ook niet onbesproken gelaten.

Een aantal van hen besluit naar het land van Shri Ram te reizen. Eerst volgt hun reis naar Calcutta. Vervolgens onderneemt de groep de reis over het Zwarte Water. In Suriname aangekomen wordt de lezer deelgenoot gemaakt van de ervaringen van de immigranten. De hoofdpersoon begrijpt uiteindelijk zijn verleden veel beter en kan beslissingen nemen voor een gelukkig leven. In Suriname zal het boek op 11 juni worden gepresenteerd.
Advertenties