Guyanese dominantie Telesur snelloop duurt voort
01 May 2013, 23:00
foto
Telesur-directeur Dirk Currie geeft het startsein voor de snelloop. (Foto: Aryan Soewarto)


Cleveland Forde en Alika Morgan uit Guyana hebben de 23ste editie van de 10 km Telesur snelloop gewonnen. Vorig jaar wisten de Guyanezen ook al beslag te leggen op de hoofdprijzen.

Evenals bij de vorige edities, gingen de Guyanezen ook dit jaar met de hoofdprijzen ervandoor. Cleveland Forde was bij de mannen de snelste en bij de vrouwen streek Alika Morgan met die eer. Het is Surinaamse atleten de afgelopen drie edities niet meer gelukt om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

De deelnemers aan de snelloop konden elkaar in de volgende categorieën bekampen: junioren jongens en meisjes, senioren dames en heren, 35 plus, 45 plus, en 55 plus, zowel bij de dames als de heren. De jongste deelnemer was de 14 jarige Jona Schubert terwijl de 76-jarige Johann Riedewald de oudste was.

Ondanks regenachtig weer, verschenen ongeveer 16000 lopers aan de start van de snel- en trimloop die traditiegetrouw elk jaar op 1 mei door Telesur wordt georganiseerd. Behalve uit Suriname en Guyana, waren er ook lopers uit Brazilië, Trinidad & Tobago en Nederland. Na de prijsuitreiking was er een afterparty met optredens van muziekformatie South South West en andere Surinaamse artiesten.

Aryan Soewarto