Werknemers Rosebel in actie; goudproductie ligt stil
11 Mar 2013, 15:25
foto
De mill van Rosebel Gold Mines


Werknemers van Rosebel Gold Mines zijn in actie gegaan. De onderhandeling tussen de bond onder leiding van Freddy Brug en de directie van Iamgold/Rosebel Gold Mines is gesprongen. Brug zegt aan Starnieuws dat hij ook op de hoogte is gesteld van de actie van de werknemers op Rosebel in Brokopondo. De raffinaderij (mill) is stilgelegd.

Brug merkt op dat de werknemers boos zijn over mededelingen die de directie aan hen heeft gedaan over de bespreking van de collectieve arbeidsovereenkomst. "Wij begrijpen ook niet waarom de leiding mededelingen doet, terwijl er wordt onderhandeld. Wij zijn begonnen met de verhoging van de lonen en zijn niet verder gekomen", zegt Brug.

Een heet hangijzer is de twaalf-urige werkdag. De directie wil hier helemaal niet over praten. De directie maakte de werknemers vandaag duidelijk dat niet afgestapt zal worden van de twaalf uren werken per dag. Ook de woonomstandigheden van de werknemers staat op de agenda. Brug zegt dat de directie de werknemers meegedeeld heeft dat de berichtgeving hierover niet zou kloppen in Starnieuws. Brug heeft nog niet een goed beeld van de actie, maar begrijpt de ondersteuning van de werknemers.
Advertenties