Markt Albina blijft gesloten
11 Mar 2013, 13:37
foto
Districtssecretaris Wilfred Jordaan verwijdert zelf de barricade nadat hij had bemiddeld met de actievoerende marktventers. (Foto: Isaak Poetisi)


De actievoerende marktverkopers in Albina hebben de barricade op de weg opgeheven. Districtssecretaris Wilfred Jordaan moest daarvoor bemiddelen. Ook commissielid Martha Adam had een telefonisch onderhoud met districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe.

De markt blijft echter gesloten. Als er vandaag geen oplossing komt, zullen de verkopers de weg weer barricaderen. Adam zegt dat met de dc heeft laten weten dat hij vandaag niet naar Albina kan komen. "Afgesproken is dat er gesprek zal plaatsvinden met tenminste drie marktverkopers." De dc heeft haar toegezegd dat indien er tijdens dat gesprek geen oplossing komt, er andere wegen zullen worden bewandeld naar een oplossing.

Escalatie schuld Starnieuws
Districtssecretaris Jordaan van het ressort Albina schrijft de escalatie van de illegale venters in Albina toe aan Starnieuws. "Laten we ons niet in de maling laten nemen door Starnieuws, die met haar berichtgeving de situatie heeft laten escaleren", zegt Jordaan tegenover de verhitte actievoerders. De actievoerders, die het werk van een journalist vermoedelijk veel beter begrijpen dan de districtsbestuurder reageerden fel tegen deze aantijging. Jordaan heeft ondanks protesten van de actievoerders, die aangeven dat Starnieuws slechts de boodschap overbrengt, zijn woorden niet teruggenomen. Deze uitspraak deed hij in bijzijn van districtsraadslid Edmund Kana en ressortraadslid Marjon Agardin van de NDP.

Nathalie van Genderen, bewoner van Albina, is fel gekant tegen de uitspraak van de districtssecretaris. "Door deze huichelachtige houding wordt de ontwikkeling van Albina tegen gegaan."
Ressortcommandant John Koorndijk van Albina zegt desgevraagd dat de goederen van vijf illegale verkopers in beslag zijn genomen. "Na afstemming met de leiding van het Korps Politie Suriname zal beslist worden wat verder met de in beslag genomen goederen zal gebeuren.”

Isaak Poetisi
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April