Vijf medailles voor Surinaamse badminton spelers
18 Nov 2012, 19:00
foto
Crystal Leefmans en Priscille Tjitrodipo tijdens de dames dubbel. (Foto: Surinaamse Badminton Bond)


2x goud, 2x zilver en een bronzen medaille hebben de Surinaamse badminton spelers weten te bemachtigen. Ruim veertig internationals uit acht landen hebben deelgenomen aan de 6e Suriname International in de Ismay van Wilgen Sporthal.

De Surinaamse Badminton Bond meldt dat de Suriname International het 15e en laatste badminton toernooi was in het Pan Am Circuit van 2012. De totale prijzenpot van SI2012 was US$ 5000. Goud werd behaald door de Mixed Doubles Mitchel Wongsodikromo & Crystal Leefmans. Het duo Mitchel Wongsodikromo en Crystal Leefmans hebben in de mixed dubbel klasse hun top plaatsing compleet waar kunnen maken. Na hun pas veroverde zilveren medaille in Miami en hun Nationale titel bewezen Mitchel & Crystal samen dat ze hun 151e plek op de wereldranglijst waard zijn.

Top prestaties
Dames Dubbel Crystal Leefmans & Priscille Tjitrodipo behaalde ook goud.
In het damesdubbel bestond het schema uit een round robin poule van 5 koppels. De Surinaamse dames Crystal Leefmans & Priscille Tjitrodipo, die in Miami twee weken geleden eveneens zilver behaalden en vorige week de Nationale titel van Suriname, wisten ook de Suriname International aan hun zegekar te binden en het goud te veroveren. Na eerder van hun Surinaamse concurrenten Sherifa Jameson & Quennie Pawirosemito (21-15, 21-17) en Rugshaar Ishaak en Santusha Ramzan (21-9, 21-17) te hebben gewonnen, werd ook het koppel uit Barbados Mariama Eastmond & Dione Ford verslagen met 21-10, 21-11.

Op de finale dag moesten Crystal Leefmans & Priscille Tjitrodipo, 234e op de wereldranglijst, het opnemen tegen Beatriz Ramos & Nikte Alejandra Sotomayor uit Guatemala. Het goud werd voor Suriname veroverd middels een 21-18, 21-18 overwinning in straight games na 27 minuten strijd.
In het damesenkelspel heeft het Surinaamse jonge talent Crystal Leefmans voor een sensatie gezorgd door als 17-jarige als eerste een finale in eigen land te halen op dit onderdeel. In een spannende wedstrijd behaalde Crystal een zilveren medaille 'met een gouden randje'.

De Surinaamse herendubbel Irfan Djabar & Dylan Darmohoetomo hebben hun top plaatsing als nr. 1 in het schema bijna compleet waar kunnen maken.
In het gemengd dubbel was er ook nog een halve finale en bronzen plek voor het Surinaamse duo Dylan Darmohoetomo en Rugshaar Ishaak (629e op de wrl).
Al met al zijn vijf medailles een mooie oogst voor de Surinaamse Badminton Bond die sedert 16 november 54 jaar bestaat.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May