Coronie registreert ruim 160 werkzoekenden in drie dagen
19 Aug 2012, 09:00
foto
Werkzoekenden in Coronie melden zich aan bij het commissariaat.


Het districtscommissariaat van Coronie heeft binnen drie dagen ruim 160 werkzoekenden geregistreerd. Deze registratie zal tot eind van de maand duren. Het doel is om “een getrouw beeld te hebben van de bestaande beschikbare menskracht in het district met het oog op de ontwikkelingsprojecten die in voorbereiding zijn”, zegt districtscommissaris Harold Sijlbing aan Starnieuws.

Eerder hadden beide parlementariërs uit dit district, Anton Paal en Remie Tarnadi, aangegeven dat alle werkzoekenden geregistreerd moesten worden. De dc heeft hieraan invulling gegeven. “De eerste dag hadden 110 personen zich al aangemeld. Het gaat vooral om jongeren en volgens Sijlbing liggen de verwachtingen hoog”. Bij de gesprekken wordt nagegaan in welke branche de persoon graag zou willen werken, de opleiding en de werkervaring. Nagegaan wordt hoe het inkomen verhoogd kan worden.

Naast werkgelegenheid en mogelijkheden voor klein-ondernemerschap in de agro-industriële sector zullen voor de bouwsector krachten nodig zijn.
De dc heeft reeds met de diverse groepen oriënterende gesprekken gevoerd. Het district heeft de potentie om voldoende geschikt werk aan te bieden en de inkomens van de Coroniaanse huishoudens veilig te stellen, meent Sijlbing.
Het streven is om tegen eind september een duurzaam ontwikkelingsplan voor Coronie gereed te hebben dat gefundeerd is op maatstaven van een groene economie, waar de regering zich sterk voor maakt, zegt Sijlbing.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April