Bouterse wil economische groei vertalen naar sociaal akkoord
15 Aug 2012, 15:30
foto


President Desi Bouterse heeft met governor Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname gesproken over hoe de economische groei vertaald kan worden naar het sociaal akkoord dat gesloten is met het volk. Macro-economisch krijgt het land goede ratings. Er is van gedachten gewisseld over hoe deze omgezet kan worden naar sociale groei.

“We hebben eigenlijk iets te vieren. Suriname heeft voor de vierde keer een opwaardering gekregen en is de groei verder omhoog gegaan. Ik dank God dat het in Suriname de goede kant opgaat”, zegt het staatshoofd. Bouterse had gisteren een onderhoud met Hoefdraad en diverse deskundigen. “De centrale vragen in ons gesprek van gisteravond zijn, hoe nog meer inhoud te geven aan deze economische groei, maar vooral hoe het te vertalen en inhoud te geven aan het sociaal akkoord met de gemeenschap”, zegt Bouterse.

Verder inhoud geven
In het gesprek is de nadruk gelegd op hoe de extra inkomsten die Suriname nu onder andere uit de bauxietsector heeft, het best te besteden waardoor meer wordt geïnvesteerd en tegelijkertijd inhoud geven aan het sociaal akkoord.

De gesprekken over hoe de economische groei te vertalen naar het sociaal akkoord worden vervolgd nadat Bouterse terug is van zijn bezoek aan de Dominicaanse republiek. Daar zal hij morgen de inauguratie van de nieuw gekozen president bijwonen. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd over samenwerking. Bouterse zegt dat de Dominicaanse Republiek behoort tot de ‘Wider Caribbean’ met een triple A-status. “Het is goed dat we daar aanwezig zijn”, zegt Bouterse. Het staatshoofd vertrekt vandaag naar Santo Domingo.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May