Kabel breekt bij poging auto uit rivier te halen
04 Feb 2012, 14:25
foto


De eerste poging om de auto uit de Saramaccarivier te trekken is mislukt. De kabel bleek niet opgewassen te zijn voor dit karwei en brak in tweeën. Het voertuig ligt op ruim 17 meter diepte op de bodem van de rivier, terwijl de stroming erg sterk is. Intussen, om vijf voor half drie, zijn helpers met een dikkere kabel aangekomen.

Er wordt alles aan gedaan om de auto zo snel mogelijk uit het water te krijgen. De politie, brandweer, duikers van Suri Dive Academy van Ricky Boetius en diverse andere helpers zijn bezig met het vinden van oplossingen. Ook het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is ter plekke. Nu wordt er overlegd wat de beste strategie zal zijn.

Honderden mensen zijn ter plekke om de situatie gade te slaan. De Uitkijkbrug is vol met publiek. Iedereen hoopte dat het de graafmachine zou lukken om het voertuig boven water te krijgen. Een diepe zucht ging door de menigte toen de kabel brak.

In de auto worden de ontzielde lichamen verwacht van de slachtoffers. Het gaat om een meisje van anderhalf, twee jongens van 3 en 7 jaar. De vader die ze dood in joeg, is 29. De familieleden van de slachtoffers zijn ter plekke. Zij hopen dat de lichamen gauw kunnen worden geborgen.
Advertenties