Politie verklaring over jeugdigen met machinepistool
11 Jan 2012, 15:00
foto


De politie geeft een verklaring uit over twee scholieren die zijn aangehouden met een machinepistool. "Twee jongens van 14 en 16 jaar die maandagavond geprobeerd hebben een beroving bij een supermarkt aan de Pakanistraat te plegen, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De jeugdigen hadden een Uzi (machine pistool) in hun bezit, welke door de politie in beslag is genomen.

Eén hunner heeft op een bepaald moment de andere vriend geïnteresseerd, waarna ze op stap zijn gegaan om te gaan roven. Ze zijn eerst poolshoogte gaan nemen bij een supermarkt, maar daar aangekomen bleek het druk in de winkel te zijn. De verdachten keerden terug toen het minder druk werd, maar de winkelier die de ongewenste gasten zag, sloeg alarm.

Deze jonge rovers sloegen elk op een fiets op de vlucht. De politie heeft ze kort hierna aangehouden met hun in hun bezit de uzi en de twee fietsen. Ze zijn hangende het verder onderzoek in verzekering gesteld.

Volgens het voorlopig onderzoek is de Uzi van de vader van één van jeugdige verdachten. De vader is oud militair en is illegaal in het bezit van het vuurwapen. Hij is door de politie aangehouden. Het onderzoek wordt door de recherche van Geyersvlijt voortgezet."
Advertenties