Venetiaan vindt kosten Carolinabrug te hoog
13 Dec 2011, 04:00
foto
Assembleelid Ronald Venetiaan: "Het volk wordt vernacheld".


Assembleelid Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) rekende in De Nationale Assemblee uit dat de kosten voor de brug over de Surinamerivier bij Carolina veel te hoog zijn. De 300 meter brug, zonder wegen en andere bijkomstigheden, kost euro 23.7 miljoen. Per vierkante meter komt dat neer op euro 79.000. Dit bedrag is 2.6 keer hoger dan de bruggen die de regering-Wijdenbosch gebouwd heeft over de Suriname- en Coppenamerivier.

De bruggen over de Suriname- en de Coppenamerivier kostten samen euro 73 miljoen. Met de inflatie erbij zouden deze bruggen nu euro 94 miljoen kosten. Dit komt neer op euro 30.000 per vierkante meter, met alles erop en eraan. Bij deze bruggen zijn de toegangswegen, rotonde, verlichting en alle andere bijkomstigheden bij berekend.

Volk vernacheld
Venetiaan stelde tijdens de behandeling van de algemene politieke beschouwing maandag vragen over het contract dat gesloten was met Ballast Nedam. Hij merkte op dat de posten voor directievoering en het percentage voor annulering veel te hoog zijn. Voor het opzeggen van het contract moet uit de staatskas euro 3.6 miljoen betaald worden aan Ballast Nedam.

"Het volk wordt vernacheld. Wij vragen de regering om uitleg", aldus Venetiaan die nog het woordenboek had geraadpleegd over hoe 'vernacheld' wordt geschreven. Dit woord staat voor 'bedriegen', 'bedotten', 'beetnemen'.
Vanmiddag wordt de vergadering hervat. Dan zal de regering ingaan op de gestelde vragen.
Advertenties