De regering berooft en bedriegt het volk
Een paar weken geleden las ik dat de regering van plan was het staatsbesluit grondconversie te wijzigen. De belangrijkste wijziging: ‘de omvang van om te zetten percelen op te trekken van maximaal 2500 vierkante meter naar maximaal 2 hectare (20.000 vierkante meter). Ik dacht: dit is een wens is van de president, de Staatsraad en andere betrokken partijen zullen dit nooit toestaan. Wel, ik heb het glad mis!
Op 28 november ontving ik een whattsapp-bericht van een notaris dat we vanaf nu maximaal 20.000 vierkante meter domeingrond mogen omzetten in eigendom. En dat is NIET alles! U betaalt slechts SRD 25,- per vierkante meter. Dit is te gek voor woorden. Dit is crimineel gedrag op het hoogste niveau. Niet het gewone volk wordt hiermee geaccommodeerd! Ik zal nu met een eenvoudig voorbeeld aantonen waarom ik zeg dat dit crimineel gedrag is. Stel dat iemand 10.000 vierkante meter welke die persoon gratis heeft gehad van de overheid wenst om te zetten in eigendom. Die persoon betaalt de overheid (lees ons, jij en ik, want is ons land) SRD 250.000.
De maand daarop verkoopt deze persoon datzelfde perceel voor SRD 14.000.000 (SRD 14 miljoen). Om dit voorbeeld uit te werken ben ik uitgegaan van de prijs van 40 euro per vierkante meter en een koers van 35 voor de euro. De prijzen van een perceel aan Welgedacht A weg, bijvoorbeeld, bedragen al 60 euro per vierkante meter. Die persoon krijgt dus, afhankelijk van het gebied, veel meer dan SRD 14 miljoen.
Laat niemand je vertellen dat de overheid hier geld mee verdient, want als de overheid geld zou willen verdienen, zouden ze het NIET verkopen, maar de huurpenning aanpassen. Of ze zouden het perceel tegen een marktconforme prijs verkopen! Nogmaals, dit is gewoon diefstal!
Ik vroeg me vanochtend af: hoe kon het gebeuren dat het staatsbesluit werd gewijzigd? Toen ik via Google zocht kreeg ik dit: De vertegenwoordigers van de VHP en ABOP (samen 5 leden) stemden vóór. De NPS en de NDP (vier stemmen) stemden tegen. De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, Bep, Pertjajah Luhur en 1 vertegenwoordiger van de vakbeweging waren afwezig.
Terwijl de Inheemsen en Marrons al tientallen jaren smeken om erkenning van hun grondrechten, krijgen ze niets. Nu worden bepaalde Surinamers van de ene op de andere dag superrijk. Andere Surinamers wonen al tientallen jaren in het buitenland en worden in de watten gelegd. Weer een andere groep Surinamers heeft zich via diverse stichtingen tientallen gronden toegeëigend. Hun criminele handelingen wordt nu beloond. Foei toch regering!
President Santokhi, ik heb groot respect voor het ambt van de president. Ik bewonderde u als politiecommissaris. Maar als staatsman denk ik dat u een hele slechte job doet. U kunt hiermee misschien wel verkiezingen winnen, maar hoe zit het met uw ziel Excellentie? Ik zal geen woorden verspillen aan de koning en de ABOP-mensen die aan deze criminele daad hebben meegewerkt. Jullie moeten het gewoon op jullie geweten dragen. Ervan uitgaande dat jullie nog steeds een geweten hebben.
Ik weet NIET of dit staatsbesluit nog teruggedraaid kan worden. Maar als het kan, graag zo snel mogelijk terugdraaien. Dit land is niet alleen van de mensen die in de politiek zijn. Het is van ons allemaal.
Voorganger
Vandaag
-
08:47
Wie heeft de macht werkelijk in handen?
-
06:51
Verdachten die na inbraak werden klemgereden door politie veroordeeld
-
04:54
Veel bewolking met kans op wat regen
-
02:56
VS en Venezuela ruilen gevangenen uit
-
00:58
Suriname benadrukt inzet voor duurzame ontwikkeling op VN-top
-
00:01
Opheffen van het Perscentrum is meer dan een logistieke beslissing
Gisteren
- Vijf verdachten staan terecht voor diefstal; één ontsnapt uit cellenhuis
- Suriname in de schijnwerpers: de tragikomedie van deze week (17)
- Voetganger overlijdt na aanrijding aan Kwattaweg
- Lula: Amerikaanse importheffing onaanvaardbare chantage
- Stiefopa veroordeeld voor verkrachting tiener
- Zunder belicht oprichting en samenstelling Herdenkingscomité
- Dode en zwaargewonde Martin Luther Kingweg
- Veroordeelde moet SRD 284.000 betalen aan benadeelden
- Van der San: Verwijt over paniek zaaien onterecht
- Bewolking, maar ook heel warme perioden
- Noersalim: Suriname loopt kans op visexportverbod naar EU
- Misiekaba hekelt 'last-minute benoemingen' door voorganger
- Column: Geen volks- maar partij vertegenwoordigers
- Op de valreep reeks bevorderingen en benoemingen op Justitie en Politie
Eergisteren
- Nieuwe details: Piloot mogelijk oorzaak crash Air India
- Bromfietser beschoten in Leonardo da Vincistraat
- We hebben eigenlijk geen armoedevraagstuk
- Twee aangehouden voor reeks inbraken en bezit drugs
- Regering gaat RVI evalueren; te weinig informatie
- Vastgoedfraude: verdachte stuurde valse documenten via WhatsApp
- Brute overval Calcuttastraat: slachtoffer mishandeld, veel geld en sieraden buitgemaakt
- Territoriaal belastingstelsel voor Suriname
- Er komt absoluut geen kabinet van de 'First Gentleman'
- Pro-Russisch cybernetwerk opgerold
- Onweersbuien in de late nacht
- Staatshoofd Simons: Het pad van verandering is ingeslagen
- Column: Voetbal is ‘Big business’
- Simons pleit voor gezond fiscaal beleid en actieve productie-economie