Bee: Komende verkiezing bepalend voor toekomst land
23 Jun, 16:52
foto
De secretaris van de ABOP, Assembleevoorzitter Marinus Bee, benadrukt dat de verkiezing van 25 mei 2025 cruciaal is voor Suriname. (Foto: René Gompers)


Marinus Bee, secretaris van de ABOP tevens Assembleevoorzitter, zei gisteren op een partijbijeenkomst te Geyersvlijt dat de komende verkiezingen niet gaan over vijf jaar, maar deze zullen bepalend zijn voor de toekomst van het land. Het gaat om de toekomst van de kinderen. Er moet zwaarwichtig en wijs worden gehandeld. Daarom moet er gekozen worden voor de ABOP, stelde Bee.

De ontwikkeling van het land moet serieus worden genomen. Als er geen orde op zaken gesteld worden, zullen enkele mensen oliesjeiks worden en grote groepen zullen pinaren. Daarom moet er wetgeving komen waarbij vastgesteld wordt dat een percentage van de inkomsten van 'oil & gas' gaat naar onder andere het onderwijs, de gezondheidszorg, volkswoningbouw. Bee voerde aan dat er strijd geleverd moet worden tegen de gevestigde orde. Er is eenheid nodig om veel meer te kunnen bereiken.

Bee ziet de partij elke dag groeien. In het begin twijfelde hij of de 100.000 stemmen die partijvoorzitter Ronnie Brunswijk noemde haalbaar zou zijn. Maar nu hij de beweging ziet en de groei van ABOP is hij ervan overtuigd dat de 100.000 plus stemmen gehaald zullen worden op 25 mei 2025. In niet traditionele gebieden van de ABOP, zoals Nickerie, Saramacca en Geyersvlijt is getoond dat steeds meer mensen aansluiten bij de partij, merkte Bee op. Bij de telling van de stemmen op 25 mei is het volgens Bee: ABOP, ABOP, ABOP, ABOP, ABOP...
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July