Sombere stemming bij 4 jaar verkiezing
25 May, 00:00
foto


"Ik ga niet meer naar de stembus. Politici zijn allemaal één pot nat. Ze zijn met hun eigen belangen bezig. Ze vragen om de gunst van het volk, maar als ze eenmaal aan de macht zijn, vergeten ze het volk". Dit zijn reacties van mensen die teleurgesteld zijn over hoe zaken zijn gelopen. "Ik kom helemaal niet meer uit met het geld en de kwaliteit van mijn leven is achteruit gegaan".

Vier jaar na de verkiezingen is de stemming bij veel mensen in het land, net zo somber als het weer. Het overgrote deel van het volk is verarmd en kan nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. "Ik had als landbouwer veel meer verwacht van deze regering. Nu kan ik niet eens meer planten, omdat inputs duur zijn. Als een oogst mislukt, ben je gelijk failliet. Niemand komt je tegemoet", legt een landbouwer zijn situatie uit. Hij kreeg SRD 1.800 koopkrachtversterking, maar deze maand is dat geld ook gestopt. "En niet eens een sms sturen ze voor je waarom je ineens niet in aanmerking komt voor de koopkrachtversterking".

Vandaag houdt de regering een persconferentie om de vele successen die volgens haar geboekt zijn, te presenteren. Ook heeft de VHP een massameeting om te tonen dat de partij nog steeds populair is. Met de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is er macro-economische vooruitgang geboekt. Dit is echter ten koste gegaan van het overgrote deel van het volk dat niet meer in staat is om het hoofd boven water te houden. Veel mensen moeten dag en nacht hosselen om hun huishouden draaiende te kunnen houden.

"Ik zie geen enkel alternatief voor de komende verkiezing", zegt een teleurgestelde kiezer. Hij voert aan dat er zoveel is beloofd in 2020. Het zou beter gaan met het volk. Deze beloften zijn niet waargemaakt, vindt de teleurgestelde kiezer. "Ik heb voor de VHP gestemd, terwijl ik helemaal geen VHP'er ben, maar ik had vooral hoop in Krishna Mathoera", zegt een vrouw. Het is echter niet geworden wat ze ervan had verwacht.

Het enthousiasme bij velen is weg. Op alle niveaus is er verval te merken. "En dan viert de president zijn verjaardag twee dagen lang op het paleis voor SRD 3.3 miljoen. Je ziet dat er totaal geen gevoel is voor wat het volk meemaakt. De regeerders hebben de band met het volk totaal verloren. Er wordt alleen maar gekeken naar familie, vrienden en sponsors".
Advertenties