Mijlpaal voor de Surinaamse Brouwerij bij export glasafval
23 Apr, 06:49
foto
De Surinaamse Brouwerij heeft een miljoen kg glasafval geëxporteerd.


De Surinaamse Brouwerij heeft in samenwerking met haar partners Green Recycling N.V. & Support Recycling Suriname, eerder dit jaar de 20e lading glasafval geëxporteerd. In totaal is de mijlpaal van 1.000.000 kilogram glasafval naar glasproducenten in de regio bereikt, schrijft de brouwerij in een persbericht op World Earth Day, 22 april. Wereldwijd wordt op World Earth Day aandacht besteed aan het terugdringen van milieuvervuiling. 

Door de samenwerking met partners en het betrekken van de lokale gemeenschap bij glasrecycling, zet Surinaamse Brouwerij zich in voor een groener, schoner en duurzamer Suriname, vermeldt de onderneming. De brouwerij brengt zijn verpakkingen in 2 types op de markt; glas en aluminium. Beide materialen zijn uitermate geschikt voor recycling.

Margarita van der Zwart, Manager People & Corporate Affairs van het bedrijf zegt dat het succesvol verwerken van afval in handen ligt van de consument, het productiebedrijf en de overheid. De brouwerij maakt in de awareness campagnes ‘Tek a Moni’ en ‘Wees slim lever m in’, de samenleving bewust van afvalscheiding.

In 2021 is een samenwerking met partners Green Recycling N.V. & Support Recycling Suriname gestart om de mogelijkheden te verkennen rondom structurele glas recycling. Het doel was om te zoeken naar een oplossing voor eigen productie glasafval en tegelijkertijd een pilot te starten die het voor het eerst in Suriname mogelijk maakte om op een verantwoorde manier consumenten glasafval in te zamelen d.m.v. openbare glas inzamelbakken op geselecteerde locaties in Paramaribo. De eerste glas exportlading was in november 2021.

Van het lokaal geproduceerde portfolio van de brouwerij, waaronder de biermerken Parbo Bier en Heineken®, is 45% in een retourflessensysteem waarbij de flessen meerdere malen opnieuw gebruikt kunnen worden. Het bedrijf doet een beroep op consument en winkelier om het retoursysteem in stand te helpen houden, zodat de herbruikbare flessen niet in het milieu belanden. Bij inleveren van de flessen krijgt de consument statiegeld.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May