VES: Vp Brunswijk geeft het foute voorbeeld
19 Apr, 01:03
foto
Vp brunswijk eerder deze maand met een hoeveelheid goud.


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zegt in haar elektronische publicatie INZICHT dat vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een fout voorbeeld geeft door goudhoeveelheden in ontvangst te nemen. "Het zou van goed bestuur getuigen als de vp, die zich gedraagt als een goldruler, door de president zou worden gecorrigeerd", vindt de VES.

"Te midden van alle perikelen in ons land zien we praktijken door hooggeplaatste autoriteiten die vragen voor een nadere verklaring en verheldering. President Santokhi had de samenleving in 2023 medegedeeld dat er een werkgroep is samengesteld voor de ordening van de goudsector, waarbij de vicepresident is belast met deze taak en voorzitter is van de werkgroep, aangezien hij ervaring heeft in de goudsector. 

Via sociale mediakanalen zien we met regelmaat beelden waarbij de VP triomfantelijk goudhoeveelheden in ontvangst neemt, waarbij hij niet schroomt om aan te geven dat deze gebruikt zullen worden voor de verkiezingen. Dit gedrag past niet bij de vicepresident van Suriname, die tevens ook voorzitter is van de werkgroep Ordening Goudsector”. 

De vp dient zorg te dragen dat de ordening van de goudsector daadwerkelijk wordt uitgevoerd, meent de VES. De vp die in ruime mate kennis draagt van de illegale en legale goudwinning, kan de ordening realiseren. Juist deze vp die enerzijds kennis heeft van de goudsector en anderzijds de toegang heeft tot alle overheidsdiensten, zou succesvol horen te zijn in de ordening van de goudsector met naleving van de regels, waarbij de Staat haar rechtmatige aandeel genereert uit de goudsector, benadrukt de VES.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May