Somohardjo bespreekt met EAS stroomsubsidie gebedshuizen
29 Mar, 03:03
foto
Minister Bronto Somohardjo met EAS-vertegenwoordigers Juan Accord en Brigitte Burnett. (Foto: BiZa)


Bij diverse religieuze organisaties zijn er nog veel onduidelijkheden over het gewijzigde subsidiebeleid op elektriciteit dat op 1 april ingaat. Naar aanleiding van de vele onduidelijkheden voor de gebedshuizen, heeft minister Bronto Somhardjo van Binnenlandse Zaken de Energie Autoriteit Suriname (EAS) uitgenodigd voor een onderhoud.

Tijdens het onderhoud heeft Somohardjo de problemen die hij vanuit het veld heeft gekregen, aangekaart. Deze zijn onder andere: dat veel van de gebedshuizen geen financieel verslag kunnen overleggen, niet geregistreerd staan bij KKF en geen statuten hebben. Met de EAS is afgesproken dat de gebedshuizen zich in ieder geval moeten registeren om eventueel in aanmerking te kunnen komen voor stroomsubsidie. 

Somohardjo heeft aangegeven dat het ministerie in het bijzonder afdeling Religieuze Aangelegenheden, de gebedshuizen gaat aanmoedigen om zich te registeren bij EAS. De minister is ingenomen met de coöperatieve houding van de EAS tegenover de gebedshuizen en hoopt op een vruchtbare samenwerking. De EAS was tijdens het onderhoud vertegenwoordigd door Brigitte Burnett en Juan Accord.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April