Sinopharm biedt steun gezondheidszorg aan
27 Mar, 22:34
foto
President Chan Santokhi in gesprek met vertegenwoordigers van Sinopharm Co. Ltd. (Foto: Kabinet van de President)


Sinopharm Co. Ltd uit China heeft zijn steun voor de gezondheidszorg in Suriname aangeboden. Een delegatie is op oriëntatie en heeft een bezoek gebracht aan president Chan Santokhi. Aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is reeds hulp aangeboden. Het bedrijf had tijdens de covid-pandemie reeds 100.000 doses van het Sinopharm-vaccin gedoneerd aan Suriname.

Volksvertegenwoordiger Chanrui Wang (VHP) die ook aanwezig was tijdens het bezoek aan de president, merkte op dat onderwijs, veiligheid en volksgezondheid de basis vormen van een land. "Wilt u een land ontwikkelen, dan zijn deze drie factoren belangrijk." Wang gaf aan dat vooral op het gebied van medicijnen, medische behandeling en specialisten, het bedrijf een bijdrage wil leveren, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president is ingenomen met de plannen die Sinopharm heeft gepresenteerd. Hij heeft aangegeven dat de regering openstaat voor alle hulp en waar nodig faciliterend zal optreden, zodat deze geboden kan worden aan de samenleving. Het staatshoofd is later dit jaar ook op staatsbezoek in China en zal ook daar kijken welke middelen ons land kan krijgen als schenking om de verschillende sectoren te ondersteunen.

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April